Sarokban a sarokkanapé

Sarokkanapé

A kanapéknak sokféle típusa létezik, amelyek különböznek a formájukban, a funkciójukban és a stílusukban is. Néhány példa:

 • hagyományos kanapé egy klasszikus típus, amely általában három ülőhellyel rendelkezik, és két karfával és egy háttámlával van ellátva. A hagyományos kanapé lehet egyenes vagy ívelt, és különböző anyagokból és színekből készülhet. A hagyományos kanapé jól illik a tradicionális vagy rusztikus lakberendezési stílushoz.
 • sarokkanapé egy modern típus, amely két részből áll, amelyek egy derékszögben találkoznak. A sarokkanapé több ülőhellyel rendelkezik, mint a hagyományos kanapé, és alkalmas a nagyobb helyiségek berendezésére. A sarokkanapé lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus, és különböző anyagokból és színekből készülhet. A sarokkanapé jól illik a modern vagy minimalista lakberendezési stílushoz.
 • kinyitható kanapé egy praktikus típus, amely ággyá alakítható. A kinyitható kanapé lehet hagyományos vagy sarokkanapé alakú, és különböző mechanizmusokkal működhet. A kinyitható kanapé ideális megoldás a kis alapterületű lakásokban vagy a vendégszobákban. A kinyitható kanapé lehet egyszerű vagy díszes, és különböző anyagokból és színekből készülhet. A kinyitható kanapé jól illik a funkcionális vagy skandináv lakberendezési stílushoz.
 • fotelkanapé egy kisebb típus, amely általában egy vagy két ülőhellyel rendelkezik, és karfák nélkül van ellátva. A fotelkanapé lehet fix vagy kinyitható, és különböző formákban és stílusokban készülhet. A fotelkanapé ideális megoldás a szűkös helyeken vagy a mellékállású bútorként. A fotelkanapé lehet elegáns vagy bohém, és különböző anyagokból és színekből készülhet. A fotelkanapé jól illik az eklektikus vagy vintage lakberendezési stílushoz.

A sarokkanapé nagy kedvenc Európában

A sarokkanapénak több előnye is van, amelyek miatt sokan választják ezt a típust. A gyártók is figyelembe veszik az ülőbútorok tervezése, gyártása során.
Erről például az ABútor Kanapé Áruház választékában is meggyőződhetünk: sarokkanapé.
A sarokkanapé előnyei ilyen módon keringenek a vásárlók körében:

 • A sarokkanapé több ülőhelyet biztosít, mint egy hagyományos kanapé, így kényelmesen elfér rajta több ember is. Ez ideális megoldás a nagyobb családoknak vagy a gyakori vendégfogadásnak.
 • A sarokkanapé jobban kihasználja a teret, mint egy hagyományos kanapé, hiszen a sarokban elhelyezve nem vesz el értékes helyet a szobából. Ez különösen hasznos a kisebb vagy szabálytalan alakú helyiségekben.
 • A sarokkanapé hangulatosabb és meghittebb légkört teremt, mint egy hagyományos kanapé, hiszen a sarokban ülve közelebb kerülünk egymáshoz. Ez elősegíti a beszélgetést, az összebújást vagy a pihenést.
 • A sarokkanapé változatosabb és modernebb megjelenést kölcsönöz a szobának, mint egy hagyományos kanapé, hiszen a két rész összeillesztése érdekes formát és kontrasztot eredményez. A sarokkanapé lehet szimmetrikus vagy aszimmetrikus, és különböző anyagokból és színekből készülhet.

A kanapé kiválasztása az anyaga alapján

A sarokkanapé anyagának kiválasztása nagyban függ az egyéni ízléstől, a lakberendezési stílustól és a használati szokásoktól. Néhány szempont, amelyek segíthetnek a döntésben:

 • bőr egy elegáns és tartós anyag, amely jól illik a klasszikus vagy modern stílushoz. A bőr könnyen tisztítható és ellenálló a foltokkal és a kopással szemben. A bőr hátránya, hogy drága, hideg és csúszós lehet, és idővel veszíthet a rugalmasságából.
 • szövet egy meleg és kényelmes anyag, amely jól illik a rusztikus vagy skandináv stílushoz. A szövet sokféle színben és mintában kapható, így könnyen összehangolható a környezettel. A szövet hátránya, hogy nehezebben tisztítható és kevésbé ellenálló a foltokkal és a kopással szemben.
 • műbőr egy olcsóbb és könnyebben kezelhető alternatíva a bőrrel szemben, amely hasonló megjelenést kölcsönöz a sarokkanapénak. A műbőr előnye, hogy nem igényel különleges ápolást és nem repedezik meg. A műbőr hátránya, hogy nem olyan természetes és légáteresztő, mint a bőr, és idővel elszíneződhet vagy lekophat.
 • mikroszálas egy puha és selymes anyag, amely jól illik az eklektikus vagy vintage stílushoz. A mikroszálas előnye, hogy nagyon kényelmes és ellenálló a foltokkal és a kopással szemben. A mikroszálas hátránya, hogy statikus elektromosságot vonzhat és nehezen távolítható róla az állatszőr.

Egy kis kanapé, ülőbútor, ülőgarnitúra körkép:

Szólj hozzá!