Add az SZJA 1%-át a Mikulásnak!

A személyi jövedelemadód (SZJA) egy százaléka sokat segíthet!

Az SZJA 1%-át kéri a Pécsi Mikulás

Mikulás és a fizetési eszközök

A Mikulás, vagy ahogy más országokban is ismerik, a Télapó, minden évben milliók számára szállítja az ajándékokat. De vajon hogyan vásárol be és hogyan tudja fizetni ezeket az ajándékokat? A Mikulásnak valószínűleg nincs pénztárcája vagy bankkártyája, ahogy a legtöbbünknek. Azonban a Mikulásnak egy másfajta fizetési rendszere van.

A Mikulás és a MasterCard

Talán meglepő lehet, de a Mikulásnak valószínűleg nincs MasterCard bankkártyája. A Mikulás ugyanis sokkal hagyományosabb módon teszi meg vásárlásait. Ő maga készíti az ajándékokat vagy a manufaktúráiban készítteti el őket. Nem szorul tehát bankkártyára vagy más modern fizetési eszközre.

Mikulás és a MasterCard
Bevásárláson a Pécsi Mikulás

Csillámportól a Mikulásig

A Mikulás az ajándékozáshoz nem használ csillámport vagy más fizetési eszközt. Az ajándékokat általában ingyen osztja szét a gyerekek között, mert hisz abban, hogy a jócselekedetekért nem kell fizetni. A Mikulás olyan szervezetek és szülők támogatásával működik, akik szívesen segítenek a karácsonyi ajándékok finanszírozásában. A Mikulás támogatásának szervezése szerte a nagyvilágban fontos kihívás. Különböző országokban számos módon támogatják a Mikulás munkáját. Vannak szervezetek és adománygyűjtő akciók, amelyek célja, hogy segítsék a Mikulás költségeinek finanszírozását. Ezek a szervezetek gyűjtéseken vagy adományokon keresztül juttatnak pénzt és ajándékokat a Mikulásnak, hogy segítsék az ünnepi öröm terjesztését.

Az SZJA 1%-a a Mikulásnak*

Sok országban lehetőség van arra, hogy az emberek felajánlják adójuk egy részét a Mikulásnak vagy más jótékonysági célokra. Ez az ún. adókedvezmény, adóval támogató rendszer lehetővé teszi, hogy az emberek befolyásolják adójuk felhasználását, és segítsenek a Mikulásnak vagy más segélyszervezeteknek. Így a Mikulás még több ajándékot tud beszerezni és még több gyermek arcára varázsolhat mosolyt az ünnepek alatt.

Miben segíthet az SZJA 1%-a a Mikulásnak?

Bár a Mikulásnak nincsenek modern fizetési eszközei, mégis képes beszerezni és szétosztani az ajándékokat. A támogató szervezetek, adományok és az emberek által felajánlott személyi jövedelemadó1%-a segítségével a Mikulás minden évben eljuttatja a gyerekeknek az ünnepi meglepetéseket. Ahogy a Mikulás körutazik a világban, a szeretet és az adományok kísérik útját, hogy az ünnep mindenhol emlékezetes legyen.

Ajándékot vásárol a Pécsi  Mikulás
Az ajándékok beszerzése embert próbáló feladat, tudtuk meg a Pécsi Mikulástól

Az 1% SZJA felajánlásról

Az adó 1%-ának felajánlása nemcsak a Mikulásnak, hanem más jótékonysági szervezeteknek is segítséget nyújthat. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy az emberek aktívan részt vegyenek a közösségük támogatásában és a kevésbé szerencsések megsegítésében.

Az ünnepi időszakban a Mikulás és a jótékonyság összekapcsolódik, és ezáltal még nagyobb boldogságot és örömet teremthetünk az emberek számára, ezért arra bátorítunk mindenkit, hogy fontolja meg az SZJA 1%-ának felajánlását a Mikulásnak vagy más jótékonysági szervezeteknek. Ezzel segíthetjük azokat, akiknek a segítségre a leginkább szükségük van, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az ünnepi időszak mindenki számára különleges és boldog legyen.

Adjunk tehát az SZJA-ból 1%-ot a Mikulásnak, és tegyük még szebbé az ünnepet a gyermekek és családok számára!

——
A cikk összeállításában a Pécsi Mikulás, – és a részére érkező adományok fogadója a Kölyök Tanya Alapítvány segédkezett. Az alapítvány adószáma: 18329522-2-02.   

Kapcsolódó oldalak:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
A Pécsi Mikulás is jelenetet kapott a 12 karácsonyi játék forgatásán
Személyi jövedelemadónk 1%-át kéri a Pécsi Mikulás

1+1%-os SZJA rendelkezés 2024-ben

Szólj hozzá!