Babércsokor a győzteseknek

A virágnyelv rejtelmei: Milyen virágot adjunk diplomaavatásra vagy sikeres vizsgák esetén?

Virányelv üzenet babér
Virágnyelvű üzenet rózsával és babérral. Jelentése: siker, győzelem.

A diplomaavatás és a sikeres vizsgák ünneplése különleges alkalmak, amelyek megérdemlik a hozzájuk illő virágokat és növényeket. A virágnyelv, vagy floriográfia, évszázadok óta segít kifejezni érzelmeinket és üzeneteinket a növények segítségével. Az alábbiakban bemutatunk néhány tökéletes választást ezekre az alkalmakra.

A rózsa klasszikus választás minden ünnepi alkalomra, de különösen a piros rózsa a siker és az eredmények szimbóluma. A vörös rózsa szenvedélyt és eltökéltséget jelképez, ami tökéletesen illik a diploma megszerzésének ünnepéhez.

Az orchidea egy másik elegáns választás, amely a ritkaságot és a kifinomultságot jelképezi. Az orchideák szépsége és egyedisége a tudományos és akadémiai eredmények nagyszerűségét tükrözi.

A napraforgó a boldogság és az optimizmus szimbóluma. A napraforgók fényes sárga szirmai és napraforgóközpontjai a pozitív energiát és a jövőbe vetett reményt jelképezik, ami kiválóan illik a friss diplomások új életszakaszának megkezdéséhez.

A babér (Laurus nobilis) szintén kiváló választás, hiszen a babérkoszorú az ókori görög és római idők óta a győzelem és az elismerés szimbóluma. A babérlevél a dicsőség, a siker és a kitartás jelképe, ami méltó ajándék egy diplomaavatás vagy egy sikeres vizsga alkalmából. Már az ókorban is a győzelmes hadvezéreket és költőket babérkoszorúval tüntettek ki, – senki másnak nem volt szabad ilyen koszorút használni. 

Virágnyel üzenet babérral
A Babér (Laurus) virágnyelven a siker és a kitartás üzenetét hordozza.

A liliom a tisztaság és a megújulás szimbóluma. A fehér liliomok különösen elegánsak és ünnepélyesek, így tökéletes választás lehetnek a friss diplomások számára, akik egy új, tiszta lappal kezdik el életük következő fejezetét.

A bölcsességfű (Salvia officinalis), más néven zsálya, a bölcsesség és a tudás szimbóluma. A zsálya ajándékozása kifejezi a tudás és az értelem iránti tiszteletet, ami különösen jelentős egy diploma megszerzésekor.

Az örökzöldek és az örökzöld lombos fák különös, az alkalomhoz illő virágnyelvi üzenettel bírnak.  

A már említett babér, illetve babérkorona, mint a megérdemelt jutalom szimbólumait újra gondolhatjuk, és a fejdísz koszorú helyett használhatjuk a babért a csokor meghatározó, domináns elemének. Az így készült csokor sokáig őrzi üde színét, de szárítható is, és ezáltal emlékeztethet az ünnepi alkalomra.

Az örökzöld növények, kisérők beszerzése jelentősen szezon és földrajzi adottság függő, és a virágkereskedések sem tartják készleten mindig ezen növényeket.  

Az ünnepi alkalomra időben történő felkészülés azonban a virágbeszerzésben is hasznos lehet.

A babér helyett vagy mellett több növény is azonos üzenettartalommal bír, ezek közül néhány:

pálmalevél: győzelem, siker, erő, hatalom
páfrány: elragadtatás
olajfa: béke
örökzöld lombos fák: állhatatosság, a remény

Babércsokor a győzteseknek – rózsával


Összegzésül, legyen szó bármely virágról, ezen virágok és növények egyedi üzenetet hordoznak, amelyek tökéletesen illenek a diplomaavatás vagy a sikeres vizsgák ünnepléséhez.

Válasszunk olyan virágot, amely legjobban kifejezi az ünnepelt iránti tiszteletünket és jókívánságainkat!

Kapcsolódó oldalak:
Virágnyelv, Netlexikon.hu

Ajándék jogászoknak

“Babércsokor a győzteseknek” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!