A Pécsi Mikulás is jelenetet kapott a 12 karácsonyi játék forgatásán

Pécsi helyszínek is megjelennek a filmben

Pécsett forgatták – több külső és belső helyszínen – a most készülő- , 12 karácsonyi játék (12 Toys of Christmas) című új amerikai-magyar karácsonyi filmet. A karácsonyi történetben önmagában is megvan minden, ami egy kellemes karácsonyi romantikus komédiához szükséges. Megtalálható a karácsonyi készülődés, a játékok, az utazás. Jelen van az adventi hangulat és a karácsonyi vásár, de feltűnik a Pécsi Mikulás is.

Megjelenik a filmben az ünnepvárás, felnőttek és gyerekek, a hétköznapi gondok és azok megoldásai, és a kihagyhatatlan remény és romantika. És a végén talán mindezektől lesz szép a történet és az ünnep.

Pécsi Mikulás karácsonyi filmben
Olive és a Pécsi Mikulás a gyerekekkel – Karácsonyország

A főszereplő, a fiatal játéktervező, Olive, egy kihívásokkal küszködő amerikai játékgyárban dolgozik. A karácsony közeleg, ám Olive még mindig azon dolgozik, hogy új játékokat találjon ki az ismert közhely szerint, – mondván a hagyományos játékok már nem kelendőek. E munkahelyi kihívás mellett persze ott van a
munkahelyi előléptetés ambíciója is. Erre azonban a körülmények ismeretében az esély igen csekély.

Mindeközben Olive-nek foglalkoznia kell a nagymamájával, Magdalena-val is, aki nem hajlandó követni a hagyományt és elrepülni Magyarországról karácsonyra. A szokásokat pedig követni kell, ezért a főszereplő mindent elkövet, hogy összehozza a családot az ünnepekre. A történet bonyolódik. Egy utazási havária okán Olive Pécsett marad. Itt ismerkedik meg Seb-bel, az áccsal, aki nagyapja régi műhelyét bérli.

Újra feldereng a régi emlék, Olive nagyszülei játékboltot vezettek, ahol kézi készítésű fajátékok sorakoztak. A történet ekkor bonyolódik. A fiataloknak szövetségre kell lépniük, hogy egy régről maradt tradíció elkészülhessen. Mindeközben nem csak a munka, de a magánélet is bonyolódik, ahogy egy karácsonyi történettől elvárható. Majd, amikor már sok minden reménytelen…

A kis közösség összefog és jóvá teszik azt, ami el lett rontva. Olive munkahelyi kihívásai és a Seb-bel való viszonya is rendeződni látszik. Karácsonyra végül minden megoldódik.

A filmben több pécsi helyszín is felismerhető. A központi események a Pécsi Advent helyszínén, a Széchenyi téren játszódnak, de találkozhatunk a pécsi utcákkal, a Vásárcsarnokkal vagy éppen ismert és látogatott helyszínnel is, de feltűnik az önmagát alakító Pécsi Mikulás személye is.

Pécsi Advent filmforgatás
Forgatás a Pécsi Advent karácsonyi vásáron

A karácsonyi játékok között is, de a filmben is vissza-visszatérnek az ismert karácsonyi és ünnepi motívumok, így megjelenik a Mikulás is, aki ez alkalommal, – az amerikai-magyar koprodukció okán az amerikai ünnepi szokások elengedhetetlen részét, alakjaként van jelen. A Mikulást pedig helyi szereplőként maga a Pécsi Mikulás alakítja a 12 karácsonyi játék-ban.

A 12 karácsonyi játék című filmben – a film főszereplője, az amerikai Stephanie Perk mellett – természetesen magyar színészek is játszanak. Láthatjuk majd többek között Kékessy Gábort és Köles Ferencet is, arról nem is beszélve, hogy sok-sok pécsi statiszta is felbukkan a háttérben, de megjelenik a filmben az önmagát alakító Pécsi Mikulás is.

A nagymamát a Família Kft.-ből ismert Debbie, – Deborah Kim Javor jeleníti meg és még maga Kamarás Iván is felbukkan.

Pécsi Mikulás filmforgatáson
Csoportjelenet a filmből

A filmet Ric Forster és Alys Murray írta, a produceri feladatokat a Pillango Productions Kft. látja el, producere Deák Zoltán, operatőr Tóth Fabó, a rendező Halmos Ádám.

A 12 karácsonyi játék utómunkái tavasszal készülnek el, míg bemutatója a következő év karácsonyán várható.

Kapcsolódó oldalak:
12 karácsonyi játék, Netlexikon.hu
Pécsi Mikulás
Add az SZJA 1%-át a Mikulásnak!

“A Pécsi Mikulás is jelenetet kapott a 12 karácsonyi játék forgatásán” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!