Az autós tartós bérlet Magyarországon

Autóátvétel tartós bérlet céljából

Magyarországon vagy Nyugat-Európában veszik-e nagyobb mértékben igénybe az autós tartós bérletet?


Nyugat-Európában nagyobb mértékben veszik igénybe az autós tartós bérletet, mint Magyarországon. Az EU-ban átlagosan a lakosság 15%-a rendelkezik havi vagy éves autóbérletekkel. Magyarországon ez az arány csak 5% körüli.

Ennek több oka is van. Egyrészt a nyugat-európai országokban a városok általában nagyobbak és kevésbé sűrűn lakottak, mint Magyarországon. Így az autóval való közlekedés gyakran kényelmesebb és gyorsabb alternatívát jelent, mint a tömegközlekedés.
Másrészt a nyugat-európai országokban a tartós autóbérlet általában olcsóbb, mint Magyarországon. Ez szintén ösztönzi az autóbérlést.

Magyarországon is vannak olyan törekvések, amelyek az autós tartós bérletek népszerűsítését célozzák. Például a kormány 2023-ban bevezette a havi Budapest-bérletet, amely 49 990 forintért korlátlan utazást biztosít a főváros tömegközlekedésében. Ez a bérlet jelentősen olcsóbb, mint a korábban elérhető éves bérlet, és így várhatóan népszerűbb is lesz.

Öszességében azonban a különbség az autós tartós bérletek népszerűségében Magyarországon és Nyugat-Európában várhatóan még egy ideig fennmarad.

Tájékozódás a Copilot segítségével

Az autós tartós bérlet egyik magyar fellegvára a Koala Autorent. Vajon mit tudhatunk meg a cégről és a szolgáltatásairól, ha a Copilot segítségével kérünk kivonatot a honlapja nyitó oldaláról majd a menü tartós bérlet oldaláról?

Az oldalon található információk szerint a Koala Autorent egy zöld autókölcsönző, amelynek célja a fenntartható mobilitás elősegítése. A cég kínálatában megtalálhatóak a legújabb modellek, a kisautóktól a terepjárókig, és akár hosszú távra is bérelhetőek. Az oldalon található árak a bérlés időtartamától és a bérelt autó típusától függően változóak.

A Copilot mesterséges intelligencia, amit virtuális asszisztensként kezel a világ, megállapítja: a fentiek alapján a weboldal egy autókölcsönző szolgáltatást mutat be, amely hosszú távú bérleti lehetőséget kínál ügyfeleinek Budapesten.

  • A bérlés díjazása: A díj tartalmazza az éves 20 ezer kilométert, a szervizt, a biztosítást és az adókat.
  • Költségek és ÁFA: A szolgáltatás elszámolható költségként, és az ÁFA visszaigényelhető.
  • Vásárlói Vélemények: A vásárlók pozitív véleményeket osztottak meg, kiemelve a baráti kiszolgálást, a jó műszaki állapotú autókat és a rugalmas ügyintézést.

A Koala Autorent oldalán olvastuk:

  • Az igényeidnek megfelelő autót beszerezzük és havi bérleti díjért használhatod
  • A futamidő általában 36 vagy 48 hónap
  • A futamidő végén válthatsz új modellre vagy akár meg is vásárolhatod az autót
  • Előnyei: gazdaságos, minimális beruházást igényel, biztonságos, tervezhető, kényelmes
  • Ajánlott szinte minden cégnek, akinek személyautóra van szüksége hosszabb távon

Kapcsolódó oldalak:

Szólj hozzá!